Monday, May 14, 2012

My DIY Door Gift

Wahh....kurang dari 4 bulan lagi wedding day aku.
Tapi Alhamdulillah most of the thing dah well prepared.
One of it is the doorgift or goodies yg nak bagi untuk semua jemputan nanti.

My doorgift inspired by artchetak

Aku terjumpa waktu google google gambar doorgift yg simple yet looks nice.
So, aku terus jatuh cinta gila dengan doorgift macam tu and decided nak DIY my wedding doorgift.
Banyak kedai yg aku pergi just untuk dapatkan semua stuff nak buat tu dengan harga yg paling murah ever.
Then, this is what i got:


You guys can check it out tempat yg aku beli all the stuffs tu. Tapi kalau ada tempat lagi murah lagi bagus.
Aku kira kurang dari lima posen harga satu beg tu instead kalau kau tempah dekat luar.
Seriously jimat banyak wehhh!!!!

Ini pulak gambar the sample of doorgift aku. Saja nak tengok rupa bentuk dia before aku beli banyak2 terus kan.
The brown paper bag aku buat untuk bagi dekat adults punya jemputan meanwhile the cupcake punya doorgift tu aku plan nak bagi dekat all the kiddos. Nanti aku review doorgift untuk kiddo tu okey!

For the rubber stamp, dia dah design before kitorang nak pergi tempah dekat Achik Printing tu.
But then bila sampai dekat sana, dia mintak yg AI punya file but the design yg kitorang dah buat tu was saved in Photoshop format.
So, sebab aku nak jugak buat rubberstamp waktu tu jugak, kitorang terpaksa tukar design and guna yg dah sedia ada dekat dalam kedai tu.
But the design they have kinda lawa jugak la.

1st design for rubber stamp




Oh, ramai yang tanya kenapa aku buat 2 rubber stamp. Kenapa tak buat sekali je supaya senang nak stamp it on doily paper.
Kau bayangkan kalau buat nama aku dengan nama abang aku skali, rubber stamp tu boleh guna SEKALI SAHAJA untuk wedding ni. Tapi kalau aku buat dua macam ni, rubber stamp ni still boleh pakai lepas kahwin nanti untuk kad raya ke apa. So, takdelah membazir kan.
Hehehe...i am a Quantity Surveyor. =P

For now, walaupun exam dah nak dekat, aku masih gigih stamping benda ni.
Memang adik-adik aku boleh tolong but titik peluh sendiri terasa sangat berbaloi untuk digunakan.
Kadang-kadang aku sanggup berjaga sampai tengah malam buat benda ni dari nak buat assignment. hahahaha.



Regards,
*thank you my lovely fiance yang sanggup buat apa saja yg saya nak.
i love you lah. =)

10 kritikan.:

kay_are said... Best Blogger Tips

semakin dekat tarikh tu nampak nye.. moga sume berjalan lancar ye =) err.. aku dijemput tak? =P

Nn said... Best Blogger Tips

nmpk klasik chop awak....

Cik Mashi said... Best Blogger Tips

kt mane beli cop tu? Brape rege??

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Cik Mashi ada stated dekat entry. Harga dia RM8 satu. :)

AZLIN said... Best Blogger Tips

Wah..such a gud idea. Buat rubber stamp.

AZLIN said... Best Blogger Tips

Wah..such a gud idea. Buat rubber stamp.

rj Etika said... Best Blogger Tips

@AZLIN hehe...buat rubber stamp murah sket. tapi kalau bajet byk, boleh buat sticker. cepat dan mudah. :)

Dkna Abza said... Best Blogger Tips

tampal pakai jam biasa je??

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Dkna Abza saya pakai gam yg jenis spray tu. cepat sikit.

cardbymyan said... Best Blogger Tips

Salam

Kami jual printed paperbag & sticker (plain/custom nk letak nma pn ada), boleh google: cardbymyan or click HERE

Tq tuan tanah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top