Thursday, April 19, 2012

Review: Hantaran Bertunang

This entry will review on my hantaran for bertunang 2 bulan lepas.
As i said before, it was really simple.
Aku tak suka sangat hantaran yang banyak-banyak bunga. Lagipon kos untuk beli bunga tu je dah berapa puluh ringgit boleh habis. So, to make it look kinda cute, aku pakai ribbon sahaja.
Aku habis around...less than RM50 untuk beli semua barang-barang hiasan untuk hantaran tu.



 Ribbon = Dalam RM25 
(ada yg aku beli dekat S&J, ada yg aku beli dekat kedai kahwin, the rest tu recycle ribbon lama-lama..hihi)
Bakul = Dalam RM20 
(ada aku pakai yg bakul hantaran abg2 aku dulu, ada yg aku beli dekat DAISO sebab RM5 je. Jimat.)

Dan akhirnya jadilah sebegini rupa.
Maaflah...simple-simple sahaja.



Hope this will be good reference untuk sesiapa yg nak bertunang tapi nak berjimat. (kalau bahasa kasar, tak banyak duit)
Biasalah..aku faham macam mana situasi tersebut. =)
Jangan malu untuk jadi simple.


Yang berjimat,








1 kritikan.:

kay_are said... Best Blogger Tips

aku... lambat lagi.. takpe.. ko dah dapat twins nanti.. baru aku tunang lak.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top