Saturday, March 17, 2012

My Engagement Day

Oh my oh my oh my.....serius lama berabad kurun tak update.
Aku busy study mungkin...... errrrr.....ok. Bai.


11.02.2012

It is my special date for me.....
Cause after a long long time i've been singled, rupanya masih ada lagi orang yg mahu memiliki diri ini. Cewah....
Tarikh itu dipilih sebab genap tiga bulan aku dan dia berkenalan.
Malas dah la weh nak bercinta lama-lama.
Cinta selepas kahwin mungkin lebih bahagia.
Bahagia sampai syurga.... =)


So, aku tak pernah mengimpikan hari pertunangan aku meriah dengan pelamin, khemah, lembu 2 3 ekor, bunga api, tarian zapin dan sebagainya.
Cukuplah aku sekadar berbaju kurung dan sambut tetamu yg datang ke rumah dengan senyuman.
Dan Alhamdulillah....apa yg aku nak menjadi kenyataan.
Maaflah..kalau aku biasa-biasa je hari tu.


Aku pilih tema grey and blue.
Hantaran pula 5 berbalas 7.
Pihak lelaki bagi:
  1. Sirih junjung (wajib ada waktu bertunang)
  2. Cincin bertunang
  3. Kain pasang
  4. Buah
  5. Kek
Pihak perempuan pulak balas:
  1. Sirih junjung
  2. Kain pelikat + Sejadah + Tasbih + Buku "Aku Terima Nikahnya" (Beli guna voucher 1Malaysia je. haha)
  3. Buah
  4. Kek
  5. Cupcake
  6. Gula-gula
  7. Agar-agar
Nahhh...simple je kan. This is what we called "save the budget". Haha.
So, pada pendapat aku, nak bertunang ni tak payah la nak beria sangat bagi hantaran macam nak kahwin.
Cukuplah ikut adat ala kadar.
Barang-barang macam kasut, baju tu sume kau boleh bagi dekat dia lepas kahwin nanti. Jangan risau. =)


Oh...memandangkan aku dalam mood mood kahwin, so aku amek keputusan nak tukar blog aku jadi blog B2B. InsyaAllah, I will update my kerja kahwin as future reference dekat bakal bakal B2B nanti. Hihihi.

This is my pictures during that day.


Yang dah bertunang,

Doakanlah kebahagiaan kami berdua.
Terima kasih. ^__^

14 kritikan.:

Sakura Farhana said... Best Blogger Tips

akhirnya ! update juga psl Engagement sis..
hihihi (:

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Sakura Farhana
wahhh...lajunya fana tengok. hahaha.

Miss Twinkletoes said... Best Blogger Tips

alhamdulillah n congratz..makan ns minyak jgn lpe ajak hehe =)

Sakura Farhana said... Best Blogger Tips

hehe..
yela, tup2 sis da tunang, tu ta sbr tungu sis menGupdate blog..
tahniah lagy sekali (:

Cik Rimau said... Best Blogger Tips

wah.. dah bertunang la.. tahniah2! moga bahagia dgn si dia and kekal ke akhir hayat.. :D

Cik Rimau said... Best Blogger Tips

wah.. dah bertunang la.. tahniah2! moga bahagia dgn si dia and kekal ke akhir hayat.. :D

zalizalu said... Best Blogger Tips

eh ko tunang betol2 ke olok2? kompius aku... hahaha

Yuslia Suhana said... Best Blogger Tips

Taniah etika!!! wahwah tiba2 rasa nak tunang gak niii.. heheheh

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Miss Twinkletoes
InsyaAllah...nanti kalau blogger2 nak dtg nanti boleh lah bagi kad. ;p

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Sakura Farhana
hahaha...tq fana. nanti tunggu kad je k. hihihi

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Cik Rimau
Tq tq....hihihi. Skang ni tak sabar tunggu kawen ni. haha

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Yuslia Suhana
Hahaha....ajak mel masuk merisik cepat. Kata duit dah byk keje tempat baru.. haha. ;p

kay_are said... Best Blogger Tips

tahniah cik etika!!! akhirnye bertunang sudah.. semoga sampai ke jinjang pelamin ye <-- ayat bahase konon2 tinggi =P

rj Etika said... Best Blogger Tips

@kay_are
Aminn...tunggu kr lambat sangat tu yg gerak dulu tu. ahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top