Thursday, April 25, 2013

Amalan Saya Ketika Mengandung

Selalu tak dengar orang cakap, waktu mengandung ni kita kena tengok benda-benda yg indah je supaya nanti terkenan dekat anak kita. Hehehe.
So, waktu sekarang ni Facebook sangat jarang aku bukak sebab orang-orang semua asyik share gambar-gambar ngeri, menakutkan dan sebagainya. Huh. Tambah-tambah pulak tengah musim PRU13, so byk la orang asyik bergaduh pasal politik maki hamun sana sini. Tak bagusnya bila baca.
Tapi, aku selalu tengok Instagram or Keek before nak tido setiap malam. Dan aku siap ada list orang-orang yg wajib aku tengok setiap kali sebelum tido. Walaupun kedengaran agak ridiculous tapi serius aku melakukannya. =.=

Ini Arjuna Bakti Fitri a.k.a. Juna anak Fynn Jamal. Favourite dia selalu tengok cerita Nemo.


Ini pulak Sofia a.k.a. Copi. Anak Atita Haris. Biras Fynn Jamal. Anak dia super duper cute.


Ini Arrian anak Tomok. Tembam sangat. Rasa nak gigit pipi dia.


Ini Irfhan anak Irma Hasmie. Baru je lahir tapi Masha Allah comelnya dia. Bertuah betul Irma Hasmie kahwin dengan Redza ni. Haha. ;p


Dan ini anak buah aku Youseff Hamza. Dia tersangat comel. Harap-harap bila anak aku ni dah keluar, dia ikut sama comel macam sepupu dia ni. ;p


Oh, satu lagi. Aku selalu tengok gambar ni before tido. Mak aku yg shared dekat facebook. Mana dia dapat pon tak tau. Haha. Cute sangat tengok dia senyum.


And bukan gambar baby je yg aku selalu tengok. Tiba-tiba waktu mengandung ni asyik suka je tengok si Emma Maembong ni. Suka tang bibir dia tu sebenarnya. Macam merah sangat. Hahah..rasa macam gila pulak tp serius selalu tgk gambar dia ni.



So, kepada ibu-ibu mengandung tu, try-try lah tengok gambar baby comel hari-hari. Takdelah mengharap keluar anak macam muka diorang tu tapi sekurang-kurangnya takdelah tengok benda-benda yg tak patut tengok kan.
Tak sabar lah nak tunggu si anak ni keluar. Macam mana lah muka dia nanti. Macam ibu dia byk ke, macam ayah dia byk ke. Hehehe.
Love you baby. ;*


Regards,






4 kritikan.:

fiza saiza said... Best Blogger Tips

chomel je semua baby2 tuh...
Moga dipermudahkan semuanya.. :)
Xsabar jugak nak tengok baby empunya blog kelak :)

kay_are said... Best Blogger Tips

baby2 sume comel kan? ko belum tengok lagi anak buah aku yang sangat charming tu.. ^^

rj Etika said... Best Blogger Tips

@fiza saiza hehehe...inshaa Allah harap2 dapat baby comel macam ni jugak. hehe

rj Etika said... Best Blogger Tips

@kay_are kau ada anak buah ke? kau punya anak bila lagi ni? hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top