Saturday, July 7, 2012

Kad Jemputan Kahwin

Ok...my wedding day tinggal lagi 2 bulan lebih je lagi.
Preparations Alhamdulillah goes within the plan.
Selain sibuk dengan preparation wedding sendiri, aku pon sibuk dengan wedding invitation orang lain sekali.
Ye la, mak aku pesan, rajin-rajin kena datang kenduri orang tolong-tolong.
Nanti kita nak jemput orang datang kenduri kita pulak.

So, kalau nak jemput orang, kena ada kad kahwin kan.
Haa...jadi, ni lah kad kahwin saya.

Click gambar untuk design kad


Main idea untuk kad kahwin ni adalah "mudah dan senang difahami"
Generally untuk orang-orang tua macam sedara mara and kawan-kawan mak aku.
Ye la, zaman sekarang ni kan orang dok sibuk buat kad kahwin macam tiket la, passport la, buku la bagai.
Kalau orang-orang muda macam kita ni dapat ok la. Kalau orang tua, tak reti mana nak tengok tarikh ape sume.
So, aku pilih design ni sebab simple. Tak payah nak guna sampul lagi dah.
And it looks classic.


Kad kahwin ni aku tempah dekat fqemo.
Kalau korang nak guna khidmat fqemo, boleh la contact dia thru blog.
Banyak lagi jenis kad kahwin yang dia boleh buat.
Tapi basically, kad kahwin aku ni dia dah design macam kat atas ni guna photoshop, then after dah siap, baru kitorang consult dengan fqemo pasal design and printing.
So, fqemo alter-alter sikit, trace pakai AI, and bawak g printing.
It cost me only RM200 for 500pcs of cards.


Awal bulan depan boleh la start nak distribute kad kahwin.
Hihihi. Tak sabar nak kawen-kawen. =P
Oh..korang dah tengok kan kad kahwin tu. So, automatically you are invited to my wedding.
=)






Yang bakal berkahwin,


*Oh, aku dah mula menjadi wanita bekerjaya.
Semoga aku berjaya.

5 kritikan.:

kay_are said... Best Blogger Tips

pekate cik atika send satu card untuk aku.. baru r semangat nak g ^^ ape pun congratz!

Cacha said... Best Blogger Tips

salam cik atika, nak tanya. dekat mana buat printing? yang rm200 utk 500 tu? this bridezilla need help!

Dkna Abza said... Best Blogger Tips

kad ni untuk dua2 belah pihak ke?

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Cacha ada bg link dekat entry tu. try la contact dia. =)

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Dkna Abza taklah...untuk belah perempuan je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top