Thursday, October 4, 2012

Review: Colour Theme for My Wedding

Salam Khamis guys.. =)

Only short entry for the first review.
Aku cuma nak review pasal colour theme during the wedding reception.

Aku pilih tiga jenis colours which are

GREY + PINK + PURPLE


for the Brides, pakai colour Grey
all the Families pakai colour Pink (tapi tak semua yang akan follow the theme..pfftt)
and the scallops, table clothes dengan pelamin guna colour Purple


Tapi disebabkan wedding ni ada 2 pair of brides, which are aku and abang aku,
So, the other brides pakai warna cream since for them ini cuma kenduri sambut menantu then diorang fikir diorang have to tone down their colour supaya tak menonjol dari aku. Tq. hehe.


For the theme grey + pink tu memang aku dah inspired dari awal lagi.
But for the purple colour, wedding planner tu advice suruh guna colour tu supaya the whole wedding akan nampak lagi menyerlah. For the result, memang sangat cantik dan aku suka sangat.


This one is the colour theme from my wedding to be used as colour inspiration for the other bride-to-be.
Selalunya kita akan nampak gambar from overseas punya wedding je kan. So, i've created one tapi nampak hodoh la. hehe.







And........

This is my happy family =)

Mungkin wedding aku tak se gah orang lain, preparation canggih-canggih, mahal-mahal, siap ada photobooth la, colours cantik-cantik la, plus all the people follow the theme colour.
Tapi this is my wedding. A simple wedding day of mine.
Walaupun nampak macam serabut, tapi aku still terharu kebanyakan family aku sanggup beli baju just to follow the theme sebab aku cuma sponsor baju bride's maids je.
Love u guys =')


So, jangan takut untuk buat wedding anda simple-simple. =)


Pink Lover,










1 kritikan.:

kay_are said... Best Blogger Tips

simple but nice.. bagi aku tu pun dah more than enough.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top