Wednesday, September 26, 2012

I AM MARRIED!!!

Alhamdulillah, i am a wife to my lovely husband.

9.9.2012

Bertempat di Bandar Baru Bangi, aku bergelar seorang isteri. Sangat tak sangka. Relation yang cuma berusia 10 bulan di akhiri dengan pernikahan yg halal. =)

I'm not gonna crap a lot. Just uploaded some pictures of my solemnization and receptions.


The solemnization

Outdoor pictures during Bride's Reception @ Bandar Baru Bangi

Aku nikah pada pagi ahad 9 September dan bersanding tengah hari selepas itu.
After the nikah, kitorang bergambar dengan family then rushed untuk bersiap for the reception.
Dewan tu bersebelahan dengan surau tempat nikah. I purposely do it for one whole day sebab boleh jimatkan masa semua orang. And the most jimat is DUIT.
Selalunya bila orang buat nikah dan sanding pada hari berlainan, for sure people will have to come for both event. Then, sebagai tuan rumah pulak, both event kena ada makan-makan.
So, for that day, after the nikah, ibu aku jemput semua tetamu terus bergerak ke dewan sebelah untuk makan-makan sambil tunggu ketibaan pengantin. Jimat kan. ;)

For more pictures, click here.
Our Official Photographer is Hafizudin Hamdan which is kawan to my husband.
*Looking for an Official Photographer for your big day? You can contact him.
Or EveryBody Photo --> promote husband. hihihi.



Groom's Reception @ Pasir Puteh, Kelantan


So, the next week on 15.9.2012 pulak, we have kenduri sambut menantu ataupun bertandang di Kelantan.
Kenduri tu tak pakai caterer. Cuma gotong royong dengan satu kampung.
Usually, tetamu yg datang akan bawak hadiah kan..tapi dekat sini, they will bring basic necessity macam gula, susu, biskut, beras sebagai hadiah. Dan kitorang dapat sangat banyak barang-barang tu and aku rasa dah boleh bukak kedai runcit satu. Hewhewhew.
The next day, my husband kena bawak aku jalan-jalan bertandang semua rumah saudara dia untuk kenal-kenal rapatkan ukhuwah.
Other purpose dtg bertandang rumah diorang is, diorang akan bagi hadiah untuk pengantin sebab waktu kenduri diorang cuma akan datang utk tolong.
Macam datang rumah orang utk kutip hadiah pulak. It was a really first time for me.
So, pada sesiapa gadis yg akan berkahwin dengan orang Kelantan, prepare baju kurung yg banyak untuk berjalan rumah saudara bakal suami anda. ;p


Things have changed a lot.
Dan aku tersangat bahagia dengan kehidupan sekarang.
Contohnya, suami aku dah panggil suruh tido skang ni. Hahahaha.
Nite peeps.
Please pray for our happiness. Thank you, Assalamualaikum.



Enjoy married life,
*aku akan review wedding dress aku for the next entry yaw.
Happy reading. =)








16 kritikan.:

Azza Azman said... Best Blogger Tips

wuwuwuwu seronoknye taween....

Ashrin Izzati said... Best Blogger Tips

aku nak kawen jugak tika.......huhu...smoga bahagia dunia akhirat k sahabat ku.....

Encik Hati said... Best Blogger Tips

kak ikaaaa

ni blog qawi .hehe
selamat la kan kawen .untung la .

kay_are said... Best Blogger Tips

congratz! ^__^

shafiqabdshukor said... Best Blogger Tips

tahniah~~

Ezy Chiaki said... Best Blogger Tips

tahniah dear..
=)

thE^DuCheSs said... Best Blogger Tips

weh.. kaler baju masa kat kelantan tu cantik la.. turqoise ke hape?
owh btw, Congratulation... lambat sangat wish.. LoL.. sowwii~

thE^DuCheSs said... Best Blogger Tips

jap2, sikit lagi.. pakai tudung kaler 2 3 tones eyh? cantik la etika!!!!!!!LoL.. tetibe I yang terlebih eksaited.. LoL..

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Azza Azman
memang seronok azza... hihihi. kawen la cepat2 k ;)

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Ashrin Izzati
Amin ya rabbal alamin.. tq zunika. ;)

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Encik Hati
nanti kak ika follow blog adik ipar kak ika ni. study well kat sana k!! ;)

rj Etika said... Best Blogger Tips

@kay_are
tq kr...bila la turn kr pulak ni. hehehe ;p

rj Etika said... Best Blogger Tips

@shafiqabdshukor
terima kasih :)

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Ezy Chiaki
tq tq... ;)

rj Etika said... Best Blogger Tips

@thE^DuCheSs
hahaha...tq tq.. warna baju aku tu aku pon tak pasti sebab kadang2 nampak hijau, kadang2 nampak grey. tudung tu kaler hijau yg 3 tones. heheh

Encik Hati said... Best Blogger Tips

@rj Etika

ea ada kakak ipar sebagai follower .hehe
besh2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top