Thursday, November 1, 2012

Perubahan Hormon Perempuan

Zaman Remaja

 


Waktu sekolah dulu selalu beli magazine-magazine macam ni.
Konon-konon nampak stylo gila baca benda ni. Dapat tau lah sikit-sikit pasal fashion up-to-date. Ataupun baca pasal hal-hal perempuan baru nak matang ni kan.
Beli tiap-tiap keluaran sampai boleh buat koleksi jadi pembaca setia lah kiranya.




Zaman Universiti

 


Bila dah besar sikit, baca majalah macam ni. Dapatlah jaga badan jadi kurus cantik. Dapat petua dekat dalam ni untuk penjagaan muka la bagai. Lepastu tgk fesyen-fesyen tudung yg trendy boleh pakai pergi kelas ke dinner ke. Maklumlah, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM). Hihihi





Zaman Persiapan Kerja Kahwin

 
 Lagi beberapa bulan nak kahwin, majalah ni tak pernah miss la beli. Konon-konon nak cari idea untuk baju kahwin, doorgift, candy booth la, ataupun dulang hantaran.
Asal beli issue baru je, rasa macam nak tukar style baju sanding. =.=





Zaman Selepas Kahwin


Dah semestinya lepas kahwin nak pregnant. Kebetulan pulak aku bunting pelamin. Rasa teruja naluri keibuan tu mmg tinggi la kan. Belum lagi beli majalah ni. Tapi mak mertua selalu pesan baca banyak buku-buku pasal ibu hamil ni supaya dapat banyak info.
Haih..comel pulak bila tgk baby ni pakai tudung. =')




Tak sangka, masa berlalu sangat cepat.
Dalam masa beberapa tahun, bukan setakat hormon je berubah. Bahan bacaan pon berubah jugak.
Adakah korang juga rasa apa yang aku lalui?
Semoga Allah berkati setiap pertambahan umur kita di dunia. =)



Regards,

1 kritikan.:

kay_are said... Best Blogger Tips

akak aku, dari zaman die single sampai ke kawin sampai dah selamat ade anak sorang pun, die bace sume majalah ko letak atas tu.. so akak aku hormon ape lak? campur2? =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top