Tuesday, February 26, 2013

Review: My DIY Door Gift

After so long tak review pasal wedding, now i'm gonna review my DIY Door Gift Bag.It was the simplest thing yg aku DIY dan aku suka.
Tapi family aku bagitau ada je suara-suara sumbang yg cakap;
"Laa...bajet gila bagi macam ni"
Memang perghhhh.......biarlah. Aku tak guna duit dia satu sen pon. Malahan aku bagi dia makan lagi isi door gift tu. Alhamdulillah =)


So guys, ingat tak entry My DIY Door Gift ni?
Ini hasilnya....


Memang tak macam yg aku harapkan since aku sendiri dah takde masa nak buat waktu dah nak dekat kenduri tu. Tapi thanx to adik beradik dengan cousins aku yg dah sedaya upaya membanting tulang buat finishing dia walaupun riben pon tah kemana. Hahaha..
Yg dalam brown paper bag tu, doorgift untuk all the guest.
Dan yg dalam paper bag with pink stripe tu pulak untuk VIP macam family belah lelaki, family mertua abg aku, kawan-kawan rapat dan saudara-mara.
Dalam bag tu mak aku suruh letak makanan so that org akan makan and takdelah membazir orang main buang-buang. Antaranya;
  • Kerepek (beli dekat bandar Klang yg tempat tu mmg khas org beli utk buat kenduri, ada macam2 jenis, 1 pack besar dalam RM15 keatas)
  • Kurma (tempat yg sama beli kerepek)
  • Telur puyuh; ganti telur biasa sebab nampak comel dan senang dimakan..hihi. (beli dekat Atorn, 1000pcs RM300)
  • Kuih tart nenas (kakak ipar sponsor)
  • Gula-gula (maklong sponsor)
Yg membezakan doorgift bag biasa dgn VIP cuma packaging telur puyuh je.
Dalam bag biasa, telur puyuh tu kitorang masukkan dalam bekas telur biasa tu tapi untuk VIP kitorang masukkan dalam small jar yg dibeli di AS Floral cuma 60sen je sebalang. Murah kan...what a great bargain we had. (sorry, dah puas cari gambar jar tu tapi takde)




Semua family aku tersangat lah sibuk waktu malam before kenduri tu.Waktu diorang tgh sibuk-sibuk prepare siapkan doorgift tu, aku tgh berinai waktu ni. Hehe... Tapi takdela buat officially malam berinai pon. Cuma ada 2 3 orang kawan baik aku yg tlg pakaikan, jagakan tangan kaki aku sampai kitorang semua tertido. What a memorable night. ;)


Till the next review...
Semoga mendapat sedikit inspirasi dari DIY doorgift saya yg simple ini.
=)


The-not-so-creative,


3 kritikan.:

Siti said... Best Blogger Tips

kalau ada bajet apa slhnya kan bg mcm ni :)

zalizalu said... Best Blogger Tips

aku pon nak wei
hahaha

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Siti hehe..tu la. kadang2 bg byk2 pon org buang2 je. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top