Saturday, May 18, 2013

Barut Baby Yang Comel!

Barut Bayi or Baby Binder.
Ada certain mommy-to-be tak tau pon barut tu apa kepentingan dia. Ibu aku cakap, barut tu penting untuk elak baby kembung perut sebab angin. Macam-macam tu la kot. Selalunya orang tua zaman dulu bagi anak dia pakai barut sampai umur 4-5 months camtu la. Tapi orang zaman sekarang ni sebulan lepas dia dah habis pantang, anak pon dah tak pakai barut jugak.
Inshaa Allah aku akan cuba sedaya upaya menjadi rajin dengan mengamalkan cara orang dulu-dulu jaga anak. Jyeah!




So, ini lah barut untuk my baby nanti. Comel tak yg stripe tu? Saja la konon nak lain sikit dari org lain. Tapi pape pon everythings yg white in colour sgt cantik untuk baby sebab nampak macam pure putih suci la untuk baby-baby ni kan. hehe. Ibu cakap barut baby ni tak payahlah beli banyak sangat dan janganlah sikit sangat. Cukup lah dalam 14-15 helai camtu. Kalau rajin basuh, tak payah beli banyak. Ye la, baby kan kena kerap tukar ganti semua benda.

Sape mommy-to-be kat sini yg tengah cari barut baby? Kalau nak macam yg stripe-stripe ke, yg plain ke macam kat atas ni, boleh la email saya. :)

Tapi ini semua barut yg bertali lah. Sebab nya yg zap tu tak tahan lama.
Dan barut ni jugak semua nya free size. Tak kira la baby tu besar ke, kecik ke. Boleh pakai 0-5 months sebab barut bertali kan adjustable.

If you are interested, you can directly contact me thru email: hello.ibuandme@gmail.com
=)

Photographer: EverybodyPhoto


*Price updated at 18th Sept 2013
Sorry. =)


excited me,
etika

3 kritikan.:

ZazNa said... Best Blogger Tips

Waa..murah2..hmm y stripe(3.50) tu..kain y mcm mne erk...y plain (3.20) tu plak mcmmne erk...

Akma Othman said... Best Blogger Tips

How to order n what color stil availble?

Piipy Hap said... Best Blogger Tips

salam. cane nk order ye?ade stock lg x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top