Thursday, August 18, 2011

Surat Cinta untuk Si Penjual Kuih

*Amaran keras : Maaf di atas penggunaan bahasa yang terlampau gewdiq!


Assalamualaikum....


Hai awak yang selalu tolong mak awak jual kuih dekat Bazar Ramadhan yang bertempat di depan Kompleks PKNS Bandar Baru Bangi. Awak tau tak, kite suke awak. Kite selalu beli kuih dekat awak tapi mak awak yang bungkuskan. *Ciss...

inilah kuih yang mak awak buat tu. ceeeedap cangat!


 

Hari-hari mesti kita beli kuih Sri Ayu dekat awak sebab kedai awak je yang jual kuih tiga singgit. Kedai lain sume mahal nak mampos suke cekik darah. Di samping membeli kuih awak, saya sempat jeling-jeling dekat awak yang tengah buat apam balik tu. Hikhikhik.



Awak nak tau kenapa kite suke awak? Sebab kan.....awak ni sweet. Awak nampak macam budak baik. Comel je bile awak cakap "Ibu ibu..tolong bungkuskan kuih die ni singgit."
Oh...comelnye awak. Rase nak lempang-lempang je pipi awak tu. Paangg!!!
Awak nampak tulus dan ikhlas serta tabah tolong mak awak jual kuih dekat bazar tanpa rasa segan. Sangat sesuai jadi ketua keluarga.



Nanti kan, kalau kite dah kawen, boleh la mak awak buatkan kuih Sri Ayu tu dekat saya hari-hari. Eh..err...maksud saya nanti boleh la saya belajar buat kuih tu dekat mak awak. Heee....
Nanti kite letak nama anak kite Siti Nur Sri Ayu ye.



Oklah awak....saya berhenti setakat ini saja. Disini saya sertakan sekali sekeping gambar awak yang saya tangkap secara serang hendap. Maaf..gambar agak blur sebab saya neves waktu tu.
Semoga awak terus menjual kuih dekat situ sampai puasa yang last nanti. Jangan naikkan harga kuih tau. Jangan jadik macam orang lain ade yang jual kuih 5 dua ringgit, ade yang satu nam posen pon ade. Gile mahal. Tak sedap pulak tu. Dosa je die buat camtu kat pelanggan die. Awak punye gerai je yang tetap menjadi idaman hati kite. Ingat tu, saya tetap di sisi awak sampai puasa yang last nanti.
Ok..bai awak. xoxo





Yang benar,
Pecah kaca,
Pecah gelas,
Kalau awak baca blog saya,
Ketahuilah...saya tulis dengan ikhlas. =)





10 kritikan.:

Bazilah said... Best Blogger Tips

HAHAH.

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Bazilah
esok jom kite pegi beli kuih tu dekat gerai die. :D

alien said... Best Blogger Tips

hehehe
sikret admire

cik Beskod said... Best Blogger Tips

hahahha..

dill said... Best Blogger Tips

comel je :)

awak2, kite nak apam balik satu!

dill.

ReeNaJoE said... Best Blogger Tips

sgt comel ur nota cinta...tergelak akak baca dik non kehkehkeh...why dont u be brave enough aka gentlewoman n then selit duit kat dat boy with ur hp number!!! see wat happen next...

Bazilah said... Best Blogger Tips

esoklah pulak, aku cuti harini haha

✿ gadis biasa ✿ said... Best Blogger Tips

euwww
comel nye
:)

Yuslia Suhana said... Best Blogger Tips

haha comel giler

sofeafaudzi.photography said... Best Blogger Tips

hehee.. mmg sweet :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top