Thursday, October 13, 2011

PUKAU ATAU BODOH

"Hello Miss...beli lah ini mp3. Manyak murah mehhh"
"Ade macam-macam kaler."
"Boleh tahan sampai 8 jam."
"Memory sampai 8GB mehh"
"Siap ade radio skali"
"Boleh masuk semua data mehhh macam pendrive"


^_________^
Bila aku tengok menatang-menatang kecik yg comel macamtu, terus aku terpikat.
PC Fair macam ni bukan hari-hari ade dalam UIA.
Lagi terpikat bile harga die RM29.90
Nak nak pulak memory die sampai 8GB
Terngiang-ngiang suara amoi tu



Tanpa fikir panjang aku terus;
"Weh Ewa...pinjam doploh. Aku ade sepuloh je ni."
Lepas bayar je terus rasa nak balik bilik cepat.
Biaselah...orang jakun cam aku ni tak pernah ade mp3. =D


Tapi bila aku balik je........



Perghh....kenapa lah aku tak bukak try test bagai waktu beli tadi.
=____________________________="

Aku rasa cina tu ade bace-bace la.
Ohhh...aku kena pukau dengan cina tadi.
Demmm it.

Tapiii.......
Cina ade ke pukau memukau ni?
Atauuu.........
Aku yang tayang kebodohan diri sendiri.



Jadi........
Kepada korang semua;
jangan beli barang dekat cina PC Fair dalam UIA tu lagi.
Aku benci.
Kerana kebodohan itu, aku terpaksa ikat perut selama beberapa hari untuk balance kan balik duit aku.



Ohhh...RM30 untuk radio mini beserta earphone.
Lanakhat kamu.
:")



yang bodoh,

17 kritikan.:

dill said... Best Blogger Tips

loh. 4gig je sbenanye. mmg nak untung je depa tu

dill.

rj Etika said... Best Blogger Tips

@dill
taw takpa. bodoh je rasa. urghh....nak balik tigaploh ringgit!!! T.T

Encik Amman said... Best Blogger Tips

gyahahahahahahahahahahaha.. adui et2.. apasai tak belek2 dlu..

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said... Best Blogger Tips

azza baru borong external hardist, card reader dan external casing. Ceh, cina tu lah yang azza elak masa dia suruh try dengat pakai ear phone tu. nasib baik tak layan.

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Encik Amman
tu la....aku rase cam kene pukau je. terus beli tanpa usul periksa. waktu dalam bilik "esh...esok aku mesti kedai tu balik mintak balik duit aku"
bile dah depan kedai tu "err...tak boleh tuka balik ek. hurm...ok"
loser seh... hahaha.

rj Etika said... Best Blogger Tips

@! AzzaAzman @ Chempaka Sari !
hahahaha...hajat di hati nak pegi PC Fair tu nak beli laptop skin. cina tu punye pasal terus tak jadi beli. :(

MakNgah said... Best Blogger Tips

biasa kan kalau dengar benda murah mesti terus tergoda tanpa usul periksa.

lepas tu sndiri sakit hati. hati2 lepas ni ok.

amranaiman said... Best Blogger Tips

ades.. beli tdk menyemak T_T

AININ SURAYA said... Best Blogger Tips

nampak benda murah je terus bedal . tak masal jadik macam neh =D .

Yuslia Suhana said... Best Blogger Tips

Hahaha. aku mmg xsuka pegi PC Fair. kang mcm2 yang aku nak... Sabo jelah ek etika

rj Etika said... Best Blogger Tips

@MakNgah
baik Mak Ngah... :'(

rj Etika said... Best Blogger Tips

@amranaiman
kesian diri sendiri atas kebodohan ini. :(

rj Etika said... Best Blogger Tips

@AININ SURAYA
tu la pasal...sesal kemudian tidak berguna. inilah jadinya. =.="

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Yuslia Suhana
hahaha...biaselah perempuan. asal yg kecik comel dan murah je terus rase nak beli. hehehehe.
sebagai rasa nak tebus kesilapan, 24jam asyik dgr mp3. fuhh...pueh hati. :D

kay_are said... Best Blogger Tips

excited sangat ni.. tu sebab r.. lain kali kne test power dulu baru beli ye =)

mai meowmeow said... Best Blogger Tips

fuhh , sakit hati tuu ~

Asfiza said... Best Blogger Tips

as dh lama nk cari mp3 yg warna-warni mcm tu.. tp belum ada kesampaian nk beli..huhu

follow kamu kembali :D
salam perkenalan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top