Saturday, November 19, 2011

Single Sebab.....

Dear singlesss,

Adakah korang selalu dengar ayat ni ditujukan dekat korang;

"Tu la kau memilih sangat....sebab tu single lagi"

=____="
Errkkkkk...........
Apakah salahnya seseorang single itu untuk memilih?
Everyone have the right untuk buat pilihan la weh.
Pilihan org yg macam mane dia nak untuk jadik bf/gf dia, jadik suami/isteri dia.

Kalau tak memilih, maknanya orang gila tepi jalan pon kau boleh amek nak buat kekasih.
Betul tak?


For sure setiap orang mesti ada ciri-ciri orang yg die nak kan.

Contohnya hensem macam; 

cantik macam;

kaya macam;

seksi macam;

atau seksi macam;

errr....ok. bai. =.="


Tapi.....semua tu cuma guideline kau je sebenarnye.
Kalau dapat yang lain dari kau punye guideline tu nak buat macam mane.

Contohnya macam kau target untuk SPM kau. (oh...gudluck to my adik, Secah in ur SPM)
Kau mesti target tinggi-tinggi, hebat-hebat, nak A semua.
Tapi dapat belum tentu lagi kan.
So, same goes to your pilihan suami/isteri.

Letak lah ciri-ciri macam mane pon, kalau jodoh tu takde lagi, tak kawen la jugak kau tu.
JADI...faktor kau single bukanlah sebab "Terlalu Memilih"
tapi faktor kau single ialah kerana "Tiada Jodoh"
=)




Percayalah...bila jodoh kau sampai nanti, takkan ada apa yang boleh halang kau untuk kata tidak.
Doakan jodoh saya berpanjangan.
=)




Yang dah tak single,


*jodoh itu ada dimana-mana. cuma kita perlu tunggu dan sabar sikit lagi.
hehehehehe........ ;)

10 kritikan.:

Akim Iqbal said... Best Blogger Tips

depa pilih one pack je lah skang. trend. kikiki

dill said... Best Blogger Tips

insyaallah. akan tiba masanya.

dill.

Yuslia Suhana said... Best Blogger Tips

"Doakan jodoh saya berpanjangan"

Taniah2!! Dah berpunya la ni ek... Tak lama lg la merasa nasik myk etika :p

✿ gadis biasa ✿ said... Best Blogger Tips

ayat yg bwh skali tu cm tak single jerppp..
^_____^

kay_are said... Best Blogger Tips

semoga bertemu calon yang sesuai..amin.. =)

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Akim Iqbal
One Malaysia pon boleh. ;p

rj Etika said... Best Blogger Tips

@dill
Aminn....tengah tunggu masa je ni. hihihi.

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Yuslia Suhana
Hahahaha....jemputlah dtg kenduri nanti. Bawak emil skali. heheh

rj Etika said... Best Blogger Tips

@✿ gadis biasa ✿
hihihihi...bakal berpunya secara halal. ;)

rj Etika said... Best Blogger Tips

@kay_are
Dah jumpa dah. hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top