Thursday, August 29, 2013

A Lone Full-Time Mother

Being a mother, alone at home, only me and the baby.
I am sooo tired.
Tired of doin nothing.
Sigh.


What i'm doing the whole day while waiting hub coming home from work is;
Ibu tengok Izz, Izz tengok ibu.
And the routine goes on.
Kerja lain memang susah nak buat sebab dia akan menangis bila dia rasa takde orang dekat dia. *Orang yang ada baby pasti faham situasi ini.
Kalau aku main dengan dia pon, the same words used eeeeveryday are;

"Iyeee.....anak ibu nak apa?"
"Izz....buat apa tu?"
"Sayang anak ibu ni..."
"Adik iyak eh..."

Or,
I will make the same silly noise like;

"Abababa..."
"Huarghhh..."
"Chakkk..."

And he will cries, cries and cries,
Sebab dia pon boring.
At the end, aku akan bagi susu dekat dia dan tidurkan dia.

Sebab tu lah bila ayah dia balik dia rasa happy.




Sebab bila dia dengan aku, dia akan end up begini;






Till then,
etika




0 kritikan.:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top