Thursday, May 26, 2011

Keep Alive After Your Death

Logik ke kalau kau dah mati, tapi kau hidup lagi?
Kau bela saka ek..... (oh..tibe-tibe teringat dekat Samer Shahedza...hahaha!)
Hoi...dosa weh!

Atau kau hidup sebab jadik zombie.


Mesti korang tau kan, ada 3 perkara yang takkan mati walaupun korang dah takde lagi.
1. Sedekah korang selama korang hidup
2. Ilmu yang korang turunkan.
3. Dan doa dari anak-anak korang.


Tapi tapi tapi......lecturer aku ade tambah lagi satu lagi.
Korang akan tinggalkan penulisan korang.
Dan orang lain akan terus membaca.......
Kalau korang ni jenis yang rajin menulis lah kan.
Contohnya diary, blog, facebook....(kalau ikut zaman sekarang punye teknologi lah)


So, maknanya....nanti bile aku mati, blog ni jadi kenangan yang akan aku tinggalkan. :)




Tapi malu jugak aku kalau orang bace...lagi-lagi kalau aku ade anak nanti.
Mesti diorang cakap;
"Perghh..teruknya bahasa mak aku dulu..." =_="


Aku mintak maaf siap-siap la...
"Sory anak-anak, sory ibu, sory ayah, sory suami, sory kawan-kawan....ini cuma penulisan sewaktu muda remaja."


Mungkin penulisan aku bukan lah penulisan berilmiah..tapi aku rasa cukup lah penulisan aku ni melambangkan diri aku yg sebenar.


So, kepada korang korang...buat lah sesuatu untuk dijadikan pengalaman terbaik kepada orang lain.


"Harimau mati meninggalkan belang, Etika mati meninggalkan belog : Petak Nota Etika...."

peace bebeh!


=)



zzzZZZzzz







29 kritikan.:

Bella Bell said... Best Blogger Tips

yess... blog ni adalah kenangan abadi buat saya.. heheh!!~



errr... nice header :D

~~Ticer Wann~~ said... Best Blogger Tips

harimau mati meninggalkan belang..manusia mati meninggalkan belog... suka aa ayat tu :)

cik azeya said... Best Blogger Tips

aku mati meninggalkan dunia. selamat tinggal dunia. sila jangan rindu aku. :')

Cik Aish said... Best Blogger Tips

hehe sangat cool entry ni..tak pernah terpikir pun..yup. manusia zaman sekarang mati meninggalkan blog. hehe pepatah baru tu..

Cik Rimau said... Best Blogger Tips

uik.. awat cik rj Etika cakap mati ni.. xbest tau.. huhu.. tp betul la tu.. blog ni jela jd kenangan.. fb.. mcm fb arwah cikgu cik rimau.. sampai skrg xde sape deactivated kan.. sedih.. huhuhu

k e y r i said... Best Blogger Tips

betul3, t kalo aku dah tue dah jd atok kang, aku rase blog aku bleh jd kenangan semasa muda t.. leh bg cucu2 atok bace.. :)

suha said... Best Blogger Tips

hehe kalo anak2 cik suha bace belog cik suha mesti dorang ckp "mummy,why itz tooooo long?pliz make it shorter otei:*pdhal aku dh kt dlm kuboq (^_^)

amranaiman said... Best Blogger Tips

kem salam cikgu tu hahah :D

cucu umie said... Best Blogger Tips

incya-Allah setiap penulisan kita boleh dijadikan pengjaran untuk masa hdapan/

alexa yussida said... Best Blogger Tips

betol..nti org yg rindu kat kite leh bukak blog n baca balik tulisan kita..lol:D

adwafarahin said... Best Blogger Tips

nnt klu rindu2 bole bukak blk blog adwa taw!
hahaha *sgt perasan

zarazueyin said... Best Blogger Tips

blog ni mcm diari juga
yg akan jd kenangan nnti :)

adan said... Best Blogger Tips

klu sy sempat hidup hingga bergelar atok.. saya akan baca setiap posting saya.. ahahaha.. mengimbau kenangan melalui penulisan blog..

Azroy Kassim said... Best Blogger Tips

Baa~ CAK!!

Suspennya baca.. Takut pun ada.. Sumpah takut,

Shamsuddin Amin said... Best Blogger Tips

bru tau ni...
penulisan pun masuk erk...
klo cam tu
kenala berhati2 dalam penulisan...
takut x membuahkan pahala plak... =P

NADIAH KZAMAN said... Best Blogger Tips

hahahaha...malu kan kalo family baca.kuang kuang...

✿ gadis biasa ✿ said... Best Blogger Tips

yeah!!!
blog memang untuk bacaan anak cucu.hehehe

nelly said... Best Blogger Tips

teruskan berblog !

fadh leyanie said... Best Blogger Tips

bila di fikir2kan betul juga apa yang diperkatakan
dalam entri ni..penulisan kita akan jd kenangan.

khairul akmal azman said... Best Blogger Tips

yup2..
3 perkara penting 2..
hanya doa anak2..
dapat sumbg pahala.

mai meowmeow said... Best Blogger Tips

cool beb , nanti blog i pun i wariskan kat anak-2 , HAHA . okay tak templat baru tu ? ke lama lagi better ?

mai meowmeow said... Best Blogger Tips

hehe :D comment kat box FB tu pun bolehh , tak pun comment kat shoutbox je , senang :D

Nurun said... Best Blogger Tips

wah...baru dpt tgk muke etika...

sekakiphotography said... Best Blogger Tips

teringat buku matematik time darjah 1 dan 2 bila tgk kotak2 header tu. hehehhe :)

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Bella Bell
heh..thank you cikgu bell. :)

rj Etika said... Best Blogger Tips

@cik azeya
aku tau sape yg rindu kau. mesti keling yg simbah asid tu. hahaha~

rj Etika said... Best Blogger Tips

@Nurun
hahahaha...itu bukan muke etika la. >.<

rj Etika said... Best Blogger Tips

@sekakiphotography
hahaha...satu buku enam posen. kalau tak bawak, kene berdiri atas kusi! hahah

rj Etika said... Best Blogger Tips

heheh..baru nak start buat reply to comment so that saya tak nampak macam sombong. :D
tapi buat mase ni reply to the selected comment je.


*etika cakap sorang sorang. kahkahkah~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top