Tuesday, February 22, 2011

Hidup Lagi ke Social Network yang lain?

Huarghhh!!! (gaya menguap)
Wah...dah dekat seminggu rupenye aku tido tak bangun-bangun.
(ayat hyperbola untuk mengatakan dah seminggu aku tak hapdet entry)
Followers aku pon bukanlah gembira terlompat-lompat galah kalau aku hapdet entry sebab entry aku mengarut tak tentu arah.

Tapi tu lah....walau sesibuk mane pon aku, walau sakit ke, letrik takde ke, internet kene potong ke,
FACEBOOK wa mesti kene jage beb...
hari-hari mesti mau online.

Sehari tak online, wa rase macam baru lepas bangun dari koma zaman batu.
Rase macam diri ni tak up-to-date.
Segala benda pon orang update thru fb weh.
Nak kawen ke, nak meniaga ke, nak gadoh-gadoh dengan bf ke, gf ke, nak gedik-gedik dengan bf orang ke, sumenye dari fb.
(wahh...macam ade pengalaman je. hoho)

Kau tanye la makcik aku ke, sedara sepupu aku sume, mesti ade fb.
Weh..mak aku pon ade taw!!! Bapak ku jua. :')
Wowowo...nombor tepon takde takpe. Janji fb mesti ade.




Kat situlah sume orang nak tayang muke diorang bak hartis-hartis ternama macam Angelina Jolie, Rafeah Buang, Jalani Sidek, Aishwarya Rai, bla bla bla...
Yang pasti sume gambar kene hot! Itu harus!



PHOTOS DELETED



Bile dah ade gambar-gambar ni sume, barulah diorang rase semangat!
Yeah!
Album-album diorang ade pon jangan cite la.
berpuluh-puluh ratus juta empat puluh lapan album ade dalam fb diorang.



Dah kalah artis yang kua kan album.
Kadang tu baru kua g jalan-jalan 20 minit yang lepas, tibe-tibe die dah haplod gambar baru.
Perghhh....


Tapi aku tak kate sume benda ni salah.
Sebab..............
Aku sendiri pon buat benda yang sama jugak.
Hahahaha.
So....sukati korang la.
Itu fb korang kan.


Ok...harini aku tak pegi keje.
Ini sume gara-gara aku mengintai orang mandi.
Hah..itu bak kate orang-orang tua la.
Tah mane tah diorang dapat teori yang sungguh 18sx tu.
 Mata aku sebenarnye mengalami kebengkakan yg sangat serius sampai tak boleh bukak mata.
Mata aku dah macam kene tumbuk dengan 31 orang gengster.
Eeeee....hodoh!

Lebih kurang macam ni la...tapi ni sumpah terok. Aku punye bengkak elok lagi la dari ni.
Disebabkan mata yang sakit, ia mengundang kepada demam.
Demam?
Ape de hal...online je lah keje aku harini.

Bile dah depan pc, aku tibe-tibe teringat!
"Ape khabar agaknye social network aku yang lain tu?
Apa agaknya, khabarmu di sana...di sini ku sedang dibelenggu rindu...lalala"

So, aku pon bukak la sume sekali.
Tak ku sangka, rupenye aku ade




Dulu aku adalah pengguna tegar
Myspace
Aku start buat myspace waktu form 5 atas ajakan Encik Fazly.
Lama jugak la aku sayang si Myspace ni.
Dulu waktu zaman jahil aku approve je sume friend request.
Konon-konon nak tambah kenalan. hahaha.
Pastu Myspace ni tempat aku add band-band indie sebab nak dengar lagu-lagu baru diorang.
Wah...rase cam artis je.
Hahah.
Tapi sampai skang pon aku memang dengar lagu indie. Korang try la..best!

Bila dah masuk universiti, member-member ramai plak pakai Friendster.
So, aku buat la satu untuk add budak-budak u.
Tapi gile bosan pakai Friendster.
Aku pon tatau lah kenape.

Satu hari tu, lecturer aku bagi plak assignment soh buat Tagged.
Sebab tu aku ade Tagged.
Kalau tak, aku pon tanak buat.
Tagged ni ramai orang-orang lucah.
Hoh!

Tapi lepas wujud Facebook, sume benda ni aku lupekan.
Hidup Lagi ke Social Network yang lain?
Ade lagi ke orang pakai Social Network yang lain selain dari facebook?
dRbook mungkin. ahahahahaha!
(gelak guling-guling sampai berdarah air mata lantas teros tertido)


zzzZZZzzz





*Woahhh...panjang nye entry aku! Fuhh...patot la rase penat.. =_="

4 kritikan.:

Pijisketch said... Best Blogger Tips

Skang da zaman FB ngan Twitter lorhh =.='

nelly said... Best Blogger Tips

Fb je lah layan ~
hahaha

twitter tak reti

Nur Rabiatul Adawiyah said... Best Blogger Tips

budak2 nak up je pakai myspace lagi.

Edy Zaidi said... Best Blogger Tips

fs ngan ms dua2 dah delete,,,fb je skrg...tu pun jarang update,,,huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top