Tuesday, February 15, 2011

Valentines Day?! UUuuu...so sweet~

harini aku agak rajin berblogwalking merayau-rayau seperti Kak Limah sambil nyanyi lagu
"Enjit-enjit semut, sape saket naik atas...(ulang 2x)"
 Kebanyakan blogger ramai bercerita pasal Valentines Day diorang harini.
Berkobar-kobar diorang bercerita pasal Valentines ni.




Masuk blog orang tu, letak gambar boyfren, masuk blog orang ni, letak gambar girlfren.


Ade yang tulis;
"ailebiu so much b..."
"cayang awak ketat-ketat"
"muah...i love you sayang"
(hyperbola semata-mata)
tapi lebih kurang camtu la diorang tulis kan...

*Uhuk...uhuk...aku tade boyfren ye. :(
Jeles bercambah-cambah di dalam diri ini seperti api yang membara terbakar panggil bomba.
Hoi! Jage lah hati aku yang sedang berduka ni.
Carikan aku boyfren satu.
SIAPPP!!!!
*Kalau lah boyfren yang sempurna itu boleh diorder di kedai mamak.

kesian kepada diri sendiri. :(


Tapi kannn.....korang tau tak sambut Valentines tu berdosa.
Hah...aiyok! Tatau! Allah marah!

Pernah sekali aku terpaksa memberi tazkirah kat budak kelas aku.
*hah kau...ingat aku tak reti nak bagi tazkirah ke? hahah.
So, aku research la pasal Valentines ni...

Seingat aku, Valentines Day ni hari sempena orang kafir mentertawakan kebodohan umat Islam.
*Wahhh...ayat aku macam sasterawan. UUUuuu~
Lebih kurang macam tu la.
*Sila betulkan jika saya salah.

SO!!!
Sila lah jangan celebrate. Nescaya kamu tergolong di dalam golongan orang-orang yang tidak beriman.

No Valentines allowed! yeah!!!!!!


Lebih baik korang ajak boyfren korang ke, girlfren korang tu pegi Masjid bace al-Quran, selawat zikir banyak-banyak sempena Maulidur Rasul.
Hah...kan lebih sopan dan santun lagi bergaya kalau buat camtu.
Untung dapat boyfren/girlfren camtu.
Sejuk perut usus limpa hati aku dengar.

Abang aku ade cite tadi, ada la sorang pekerja ni, sanggup die tanak amek cuti umum Maulidur Rasul sebab die nak cuti waktu Valentines tu.
Haih....
Sungguh tak ku sangka ada jugak orang macam tu.
-___-"

Korang pilih la hari lain nak deting-deting special berkejar-kejaran di tengah sawah sambil nyanyi lagu hindustan tu.
Valentines Day tu bukan ade ape pon...

Da la...malas nak membebel panjang-panjang macam ibu slalu membebel dekat aku.
Aku pon bukannye baik sangat nak cakap-cakap pasal ni banyak-banyak.

Bai...

zzzZZZzzz

eh...Etika!
tak boleh tido!
BANGUN!
Bace Quran!
Alhamdulillah.

~_~"



Jadilah seperti Safina. Amin Alhamdulillah.



*Nota kaki mintak penerajang sepakan halilintar :
Tajuk entry aku ni terpaksa ditukar di atas cadangan pembinaan oleh tetuan
FazlyAnnurAmmanRomy, dan rakan-rakan.
hikhik... Timaseh di atas sokongan kalian.
Sampai syurga ku cintamuuuu.....lalala~


5 kritikan.:

Si KuCar KaciR said... Best Blogger Tips

mmg btul pun xbaik sambut valentine. :)
btw, cerita kak limah kucar kacir baru je habis tengok. lawak sangat. :D

syakey said... Best Blogger Tips

singleeee la baru besttt...


:P

♥ C-ma ♥ said... Best Blogger Tips

dats r8..
yunk...i dah follow ur blog...
hope follow my blog erk..heheh
tenkiuuwww

gigiAriEma said... Best Blogger Tips

xdak pakwe lagi best syg..hehe..
rsa bebas...tp klau dah ada..aiyoyo..mcm2 nak kena jga.. :)

Miss Nurun said... Best Blogger Tips

saya pun tulis entry ttg valentine jgk. tapi.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top