Friday, April 15, 2011

Ibu saya cakap...

Puan Suffia Abd. Rahim; si ibu etika.


"Kak, kat sinilah kekuatan IT dan kelemahan manusia yang tak pandai kawal kegunaannya. Ianya boleh lumpuh kan pemikiran manusia yang kurang matang. Maka IT berjaya kawal otak manusia dan akhirnya emosi yang kuasai diri kita."


Betul....kadang aku tak sedar yang aku ni dah jadi hamba teknologi sedangkan kita sendiri yang cipta teknologi tu.

Antara contoh dari ayat ibu aku tu,
Perli memerli menggunakan facebook, blog dan segala.
Ye..aku cakap dengan diri sendiri. Sebab aku jugak pernah buat benda yang sama.


Haish...da la. Cukuplah ayat aku yang sangat skema pada hari ini.


Kenapa aku update dekat sini?
Sebab...aku nak ayat ibu ni tak kan hilang sampai bila-bila.
Ye..timaseh ibu. :)
Muahh...ailebiu. ;)





zzzZZZzzz





*the rest who left your comments and your link as well as the new followers at this blog. I will track you back in a few days. Lemme finished my report first. =)

14 kritikan.:

aq sang kecill said... Best Blogger Tips

kne joget dlu kew ?
owk sye joget ( mlunye..hahaha )
sye skong ckp ibu kak et 100%...

munirAh jOhAri said... Best Blogger Tips

betOi pe yang mak rj ckp tu...mmg ramai org skrg jd hamba teknologi...

Yuslia Suhana said... Best Blogger Tips

betol sgt!! sangat melumpuhkan pkiran dan otak aku.. sejak mnjadi pengguna tegar calculator ni, tambah tolak darab bahagi pun lembab je nk kira pakai otak.. beli ns lmk biasa 5 bgkus,nasi lemak ayam 3 bgkus, karipap 6, popia 4, bihun grg 2. urhhh nk kira ni pun terkedek2.. huhu

cikcleopatra said... Best Blogger Tips

wah bagusnya pesanan ibu anda!hehe. aku suke la entry nasihat2 cenggini.

| cik azeya | said... Best Blogger Tips

best. mmg diakui manusia skrg dah jadi hamba kepada benda2 yg tak mendatangkan keuntungan mcm fb, blog. tp nak buat cane. bg diri saye sendiri, saye perlukan hiburan untuk meneruskan hidup. hee. tp sy tetap tak lupa pada DIA...

Ungu said... Best Blogger Tips

kau sweet. dan mak kau nampak macam kat cameron higlands.

kay_are said... Best Blogger Tips

ibu pesan camtu eh? memang pesanan yang nice.. so kne ikut nasihat ibu tu tau.. hee

Nurun said... Best Blogger Tips

ilebiu too...

✿ gadis biasa ✿ said... Best Blogger Tips

hahaha :D
penah dgr ni tak
"eh,nak ke nasi lemak ni?.ingatkan dah kenyang ngadap laptop tuh."
kekeke",
lebiu umi..tium titit.mhuuahhxx.

IT jgak la yang buat hubungan sesama manusia rosak..

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Betul juga tu. Kalau tak diakawal nanti jadi obses pula. Surf internet 24 jam sampai takde life.

Sogeking Kun said... Best Blogger Tips

aku pernah baca dalam satu buku ni, dia tulis "the more we use technology, the more we rely on technology, the more we lose ourselves." and yes, aku memang setuju.

amranaiman said... Best Blogger Tips

sedih syahdu bab2 ibu nih.. waaa =(

Qaseh dalia adelia said... Best Blogger Tips

BETUL APE YG MAK CAKAP TU .. JANGAN TEKNOLOGI MENGAWAL KITA

Qaseh dalia adelia said... Best Blogger Tips

BETUL APE YG MAK CAKAP TU .. JANGAN TEKNOLOGI MENGAWAL KITA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top