Tuesday, April 12, 2011

STALKER!

Ape yang korang faham maksud stalker?
Kalau mengikut Kamus Dwibahasa Oxford Fajar;

stalker n. orang yang menghendap binatang liar.

Err....binatang liar? hahaha.

Tapi dari perspektif aku pulak,

"Bila kau dah ready untuk publish kan sesuatu tu untuk public, jadi tak salah bile orang lain bace, lihat, tengok, dan dengar bila-bila masa. So, they are not stalkers.
Tapi when someone is trying to access your private property without his/her permission, then he/she can be considered as a STALKER!"


Contoh 1



Ini blog saya. Saya selalu update kisah hidup saya atau pendapat saya dekat sini.
Kepada korang semua, follow lah kalau mahu.
Saya juga berbesar hati kalau saya ada loyal readers yang selalu baca entry-entry saya sebab saya ingin berkongsi kisah hidup saya dengan anda semua. Anda semua bukan stalker.
Selamat membaca. =)



Contoh 2



Ini facebook saya. Kepada sesiapa yang add, saya hanya akan approve kalau saya rasa saya kenal anda atau saya nak kenal dengan anda.
Kepada sesiapa yang saya dah block tu harap maaf. Saya memang tak nak korang baca ape yang saya post, tulis dan sebagainya. Tak perlu nak jadi stalker.
Maaf ye. =)


Itulah yang aku maksudkan dengan stalker.
Just use that word wisely.
Ok.


Thank you for reading and my blog is open to all readers.
Though you are my follower or vice versa.



zzzZZZzzz




17 kritikan.:

Cik Aish said... Best Blogger Tips

nak jadi stalker rjetika leh?hehehehe

M.N.SYUKRI said... Best Blogger Tips

haha..menghendap binatang liar?siapa tu?haha

nelly said... Best Blogger Tips

Nom2 belum pernah buat ..hahaha

Shamsuddin Amin said... Best Blogger Tips

wah...
nak try jadi stalker awak...=P

Woofer Storm said... Best Blogger Tips

hehe nak gak jadi stalker kamu,boleh??ahaaaa gurau,nice enty ni..

pergh,siap blok fb ni..takut nak add pulak..heeeheee folow kamu frenn

aNNa maRdHiaH said... Best Blogger Tips

kadang2 best jadi stalker. huhu . follow sini . follow me k . salam kenal .

Cik Rimau said... Best Blogger Tips

uik... gitu ye.. cik rimau tergolong dlm stalker x? hik3.. hurmm... dah ter add lak fb rj etika ni.. hehe

naem glizzy said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
cik mieza said... Best Blogger Tips

jd stalker sekali sekala besh jgk :) sy mgaku sy stalker ..

kay_are said... Best Blogger Tips

ade kah saye pun telah di block?? oeh.. tidak.. jangan wat macam tu.. huu

mykhalis said... Best Blogger Tips

heehe.. jgn kata prang gatai kalau anda pakai cekci..gitula contohnya kan?

Naddia said... Best Blogger Tips

peehhh..bunyik cam ramai sgt stalker nie! hot da leettewww..hehe

Fazly said... Best Blogger Tips

aik..hilang da comment aku? naisss..

✿ gadis biasa ✿ said... Best Blogger Tips

agree!.tp sbb saye tader ilmu dinding yg kuat cam awk,maka sy dh deactive fesbuk saya.heeee(^^)

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Huuu, stalkers ni antara dia suka atau benci. Itu je.

| cik azeya | said... Best Blogger Tips

kalau aku add kat facebook, agak2 nak approve tak? haha.

amranaiman said... Best Blogger Tips

nk buke stokist .. tapi xtau nk niaga apa..lalal~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top