Saturday, April 9, 2011

Situasi selepas putus dengan ex !








Situasi #1 :

Kalau terus ada couple baru, si ex akan cakap;

"Selama ni curang dengan aku la tu. Nasib baik aku dah putus dengan dia!"


Situasi #2 :

Kalau asyik tukar pasangan, si ex akan cakap;

"Hah...diorang semua tu pon tak tahan dengan perangai dia. Nasib baik aku dah putus dengan dia!"


Situasi #3 :

Kalau tak couple-couple langsung, si ex akan cakap;

"Sape yang nak dengan orang yang perangai camtu. Nasib baik aku dah putus dengan dia!"




Kalau dah semua benda si ex ni nak pertikaikan, habistu kita nak buat ape?
Adakah kita perlu pack semua barang kita dan lari pindah ke Bangladesh?
Atau kita perlu terjun bangunan sambil pasang lagu sedih kuat-kuat?

Tu la orang cakap, waktu bercinta semuanya indah.
Lepas dah putus, semuanya buruk.
Ape pon, korang kene ingat. JODOH tu telah ditentukan.
Tak payah kau nak dengki sangat.
Kalau kau hensem, kalau kau cantik,
Kau pegi je carik jodoh kau. Tak payah sebok pasal jodoh orang lain.


"An ex is called an ex because it is an example of who you shouldn't go for again in the future."

Faham ye kawan-kawan sume. :)





Selamat bercinta.






zzzZZZzzz






p/s : ini adalah cerita sebenar. Tapi bukan aku yang alami. Aku cuma menceritakan semula dengan metafora yang takdelah hebat sangat. Pernah aku up kan di status facebook aku.

21 kritikan.:

adwafarahin said... Best Blogger Tips

wooo gaye marah nmpk

chill la! :)

Cik Aish said... Best Blogger Tips

setuju! time bercinta sume la best..time jadi EX sume la buruk. apa pun, jadikan EX tu sebagai pengalaman supaya kita dpt yg lagi baik dr dia!! fighting!

sweet honeydew! said... Best Blogger Tips

wahhh.. mantap dan pedas yer entri neh. btw, nice beb. :)

Encik Amman said... Best Blogger Tips

haha.. mantop ni. kadang2 ianya terpulang kepada peribadi. kita dapat menilai mana yg baik dan buruk

cikcleopatra said... Best Blogger Tips

hahaha..adoi ai..seb bek aku takde ex..tp betol la tu.lantak la die.kalo da jodoh die ape nak buat.

~~Ticer Wann~~ said... Best Blogger Tips

ex pertikai sbb dia rasa kuciwa sgt sbb xdapat kita.. ecewah... 2 pasal dia dok pertikai macam2...

apapun manusia merancang tapi Dia yang tentukan... perancangan-Nya itu yang terbaik.. ;)

aiman rashidd said... Best Blogger Tips

HUUUUU terus kan senyuman mesra :)

senyuman yang menyumbang ke arah yang bahagia :)

untuk semua termasuk cik etika :)

hye :) nyte :) HPPY SUNDAY !

Encik Amman said... Best Blogger Tips

ayat "An ex is called an ex because it is an example of who you shouldn't go for again in the future."...aku tau ayat ni ko cipta khas untuk aku kan? hahaha.. ko memang seorang kawan yang... hahaha.. aku speechless.. hahahaha

adan said... Best Blogger Tips

ada betulnya jugak entri ni.. pandangan orang tu berbeza-beza..

nelly said... Best Blogger Tips

pernah kena situasi tu ~

=='

i am S!L4H.. said... Best Blogger Tips

dh putus bese la, yg buruk semue klua.
ish3

mykhalis said... Best Blogger Tips

kenapa la nak pedulikan kata-kata ex tue.. move on je..

mai meowmeow said... Best Blogger Tips

entry niee penuh MAKNA ! :D i like 10k !

isma said... Best Blogger Tips

alah... patut nya pada ex tu kte perlu cakap... aku tak tahan dengan mulut ko.. hahahaah...

Shamsuddin Amin said... Best Blogger Tips

btul tu ape yg awk cakap...
mse cinta semua indah...
bile dah break
paham2 je la... haha

yg penting jgn bunuh diri...=P

khairul akmal azman said... Best Blogger Tips

juz do it what u would!

Bella Bell said... Best Blogger Tips

terbaik!!!

masa bercinta mmg semua nampak INTAN je..

bila putus semua nampak TAHI je..

hahhhhaha!!

suka entry ni ^__^v

kay_are said... Best Blogger Tips

betul2.. memang r.. time cinta sume kite wat, sume die suke.. bile dah clash.. xwat ape2 pun kite gak salah.. huu

Fazly said... Best Blogger Tips

kalau faham x de masalah :)

haaa..nampak mcm x do kono mongonoi kan? itu la eden nak sampeikan

✿ gadis biasa ✿ said... Best Blogger Tips

cool.!.>,<
dengki gler.!.
rajen plak si ex tu nak stalk status..
padehal situasi 3 tu jadik kat diri ex tu sndiri.miahahaha :D

Sogeking Kun said... Best Blogger Tips

alahai, biar la. dah nama lagi ex. dia nak pikir apa pun lantak dia la. huhuhu.

"aku kapel balik salah, aku tak kapel2 salah. dia ni mmg selalu tak puas ati ngan aku la. nasib baik aku dah putus dengan dia."

hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top