Friday, April 22, 2011

Perigi Cari Timba




Perigi = Perempuan
Timba = Lelaki


So, maksudnya perempuan cari lelaki.
Tapi boleh pakai lagi ke zaman sekarang ayat tu?

Aku pernah dengar, jodoh takkan datang kalau kita tak cari.
Tapi aku pernah jugak dengar, Allah dah sediakan jodoh masing-masing.
Habistu buat ape kita nak carik?
Maksudnya.......kita kene lah berusaha carik jodoh kita tu.
Hah...betul tak pemahaman aku ni?
Errrr.........

Kenapa aku cakap pasal ni?
Sebab aku rasa aku dah suke dia.
*wo wo wo....gedik gila hang ni etika.

Mane lah aku tau. Aku dah suke. Mane boleh halang perasaan aku ni.
=.="

Tapi, aku pon taknak orang gelar aku dengan ayat;
"PERIGI CARI TIMBA"

Tapi agak-agak kalau aku simpan je perasaan aku ni, dia dapat tau tak?
Dia dengar tak ape aku rasa?

Hah....ibu aku cakap, kita boleh berdoa!
So, aku doa setiap hari;

"Ya Allah ya Tuhanku, kalau benar perasaan aku ini kepada dia, kau dekat kan lah kami,
Jika tidak, kau hapuskanlah perasaan aku ini sedikit demi sedikit. Aminnn...."


Tapi kalau berdoa je takde usaha, kita tak boleh dapat hasil dia.
Habistu ape yang aku boleh buat sekarang ni? :(

Sama ada nak ikut peribahasa,
Atau nak ikut rasa,
Atau berserah je laaa.....



i am realllllllyyyy waiting for an unknown number coming from HIM ;)

zzzZZZzzz





*maaf. lagu "You" telah diremove kerana aku sudah merasakan yg ia sangat semak kan telinga. :)

28 kritikan.:

Cik Aish said... Best Blogger Tips

heheh hows sweet...apa slhnya try trus trg.. tak rugi pun. cpt..nnt melepas..

Shamsuddin Amin said... Best Blogger Tips

x salah la etiqa...

jgn tunggu lama2...
nnti kene kebas... haha

nelly said... Best Blogger Tips

kata2 tu selalu pakai ..
tak ada istilah perigi cari timba if memang ikhlas ..

✿ gadis biasa ✿ said... Best Blogger Tips

@rj
its happened to me..n luck was mine..kapel years ago..he is my 1st lover..its sangat berharga n word puas hati sangat bermakna time tu till now..

kalu u try its 2 prob
-50% acceptable
-50% reject

atlis u dabel konfem he is single..tu penting..n jadik cam jinak2 merpati..

kalu u just stay n wait
u sakit menunggu n 100% memang direject sebab u tak usehe..
its a gain when u put ur effort n u face uncertainty risk :)

its great feeling..trust me. :)
heeee..

hah,tetibe plak ter-memory lane mode.huuuu

good luck babeh !

Encik Amman said... Best Blogger Tips

ok nasib baik lagu ko dah remove. aku pun rasa menyemak. hahaha. dan aku da tau sapa yg ko minat tu :PPPPPP hahaha.. abang ada mata. lalalala~~~

mykhalis said... Best Blogger Tips

jodoh memang dah ada..ianya umpama lauk bawah tudung saji..kalau tak selak tak bukak tak jumpa..memang dah ada..kena rajin sikit je

KHRLHSYM said... Best Blogger Tips

romantis je. hihi

alien said... Best Blogger Tips

zaman skng mgkn kurang timbul isi ni kan
sbb situasi yg berbeza
kan..
kalau dulu2 pempuan kawin pilihan keluarga
skang pilihan hati..
yeh

Silent said... Best Blogger Tips

we are in the same spot.its hurt...lolxlolxlolx hahahaaaaaa

Yuslia Suhana said... Best Blogger Tips

sebenarnya semua yang berlaku kat kita ni dah ditentukan Allah.. Tetapi bergantung kepada usaha kita jugak.. Tak salah pun perigi cari timba.. Kalau malu nak cakap straght, bg hint jela.. kihkihkih

adwafarahin said... Best Blogger Tips

klu suka bg psst! pssst! hint2! kat dia

haha :)

atiey azha said... Best Blogger Tips

atiey pernah di lema . nak pilih mana satu . tapi berdoa . dan ternyata , Allah da tunjuk yang mana satu ..

fadh leyanie said... Best Blogger Tips

zaman kini dah moden etika..perigi kne mncari timba,xsalah pun :)

adan said... Best Blogger Tips

alarh.. sekarang tak guna dah pepatah tu.. apa kata tukar sikit..

"pelabuhan cari kapal" amacam?

tak salah klu tuan blog ni bagi hint sikit kat tuan yang diminati tu..

khairul akmal azman said... Best Blogger Tips

ok la 2..if malu2..x dapek org ksyg kite..baik kite try nak relation even kene reject..

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Macam mana nak bagi pendapat ea. Hmm. Okey macam ni. Kita lihat zaman sebelum datuk nenek kita lagi. Sayyidatina Khadijah Binti Khuwalid meminang Rasulullah s.a.w. Dalam kata lainnya tiada salah "Perigi Cari Timba". Jangan ikutkan apa masyarakat nak cakap. :)

lost kitty said... Best Blogger Tips

Khadijah dengan coolnya pergi meminang Nabi Muhammad SAW. So, tak salah rasanya mencari jodoh walapun kita ni cuma perigi.
Kekeke

Woofer Storm said... Best Blogger Tips

yeke??okey,tggu k,nnti sy kol awk tau..haahaaa

Sogeking Kun said... Best Blogger Tips

taip 'agak-agak ko suka aku tak?' dan hantar ke tuuutttt. hehe.

cik azeya said... Best Blogger Tips

jom jom aku teman kau cari dia. aku carik yang nsem2. hihi

Qaseh dalia adelia said... Best Blogger Tips

MEMANG ALLAH DAH TETAPKAN JODOH UNTUK KITA TAPI KITA BUKA JALAN UTK DAPATKAN JODOH TU .. BUKAN MAKSUD UNTUK TERHEGEH2 TAPI BAGI HINT SUPAYA DIA TAHU KITA SUKAKAN DIA .. ECEH

ML Amnesia said... Best Blogger Tips

Ucheycheychey.
Dah macam nyanyi plak aku ni.
HAHAHA!
Siapakah gerangan nya yang sudah menambat hati Cik Etika ini.? HEHEHE!
Untung le.
:D

Btw,
Alhamdulillah, finally you realised that your song in your blog is somewhere somehow annoying.
Congratulation.
HAHAHA!

Another btw,
try la ngengdeng2 dengan si dia.
Or try find something yang boleh catch his eyes. :D

Good luck, kakak pendek. :)

Bella Bell said... Best Blogger Tips

insyaALLAH kalau ada jodoh xkemana...kita just doa je ok sayang :)

semoga awak dpt jumpa lelaki yang baik yang dapat jaga awak dengan baik..aminnn :)

✿ gadis biasa ✿ said... Best Blogger Tips

@rj
idea si s*** kun tu bernas..try la.winkwink",
sbb si kun tu pnh dpt kut.muehehehe

p/s : i saloo susah nk eja name si mamat kun tuh.=.=

syrupmasin said... Best Blogger Tips

comel ah entry nih..alaa rase terus terang je ah senang..biar ah ape org nak kate..lagi pon skung org dah bnyak open minded dah :)

kay_are said... Best Blogger Tips

kalau dah suke sile r bagitau orang yang dah disukai tu.. xyah r pikir sangat ayat orang dulu2 tu kan? zaman seakrang sume pun boleh.. kalau x bagitau mane die nak tau.. =)

cikcleopatra said... Best Blogger Tips

wah gitu!! malu melepas,,hahak,

Saya nak kurus! said... Best Blogger Tips

bila awk baca blk entry ni skrg.. awk perasan x yg awk dh dpt text from unknown number.. n its from him.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top