Tuesday, March 29, 2011

Doa Tentang Jodoh Seorang Etika









"Ya Allah ya Tuhanku, Kau ketemukanlah aku dengan jodoh yang baik agar bakal suamiku nanti dapat membimbingku ke jalan Mu dan Kami di kurniakan zuriat yang soleh dan solehah...."

Aminn...





Siyes. :|
Ini doa yang aku baca setiap kali lepas habis solat.
*Ini tidak termasuk doa yang lain-lain ye.

Aku bukanlah reti nak berdoa dalam bahasa Arab.
Mahupun doa yang panjang serta menyentuh perasaan.
Tapi aku rase cukuplah doa sekerat ini tapi cukup menyampaikan hasrat aku kepada Allah.


Aku tau aku bukanlah terlalu baik untuk mengharapkan yang terbaik dalam hidup aku.
Tapi biarlah dia dapat membimbing aku yang jahil ni.



Oh...teringin nak jadi isteri yang sempurna untuk sang suami.





Tibe-tibe terfikir, ape jodoh aku tengah buat sekarang ni ye?
*ahah..gatal lah kau.
Err...kahwin benda yang halal tau!
Bukan gatal ek.




Untuk benda-benda yang dah lepas tu, biarkan ia lepas.
Pergi,
Jauh.
Jahanam.
Tak perlu ingat lagi.


Dan untuk setiap kecewa aku dengan lelaki, terima kasih aku ucapkan di atas semua pengalaman.
Dan untuk kawan terbaik aku,
terima kasih jugak untuk kata-kata semangat kau;
"Allah tak jadikan dia untuk kau sebab Allah sedia kan yang lebih baik untuk kau"



Kau semua yang sedang kecewa dalam bercinta.
Jangan lah sedih.
Berharap yang lebih baik itu muncul dari kau berharap yang menyakitkan itu datang lagi.


Dan aku juga berdoa agar aku dijauhkan dan tak bertemu lagi dengan lelaki yang dah merosakkan perempuan.
Merosakkan hati perempuan ye. :)
Sebab lelaki yang baik itu adalah lelaki yang menjaga wanita di sisinya.


Eh...aku tak kata benda ni kat sesiapa.
Jujur.
Aku cuma menilai hidup aku sendiri.
Kau tak perlu terasa.
:)




Selamat mencari jodoh dan bertemu jodoh yang baik kepada korang semua.


zzzZZZzzz





10 kritikan.:

kay_are said... Best Blogger Tips

waah.. kagum ngan cik etika.. selalu doa macam tu ye? semoga diberi pasangan yang baik =) betul2, bile dah wat macam kat someone but still x dapt hati die, means die bukan untuk kte.. camtu je..

Mizz Galaticos said... Best Blogger Tips

sgt suke diz entry!

mykhalis said... Best Blogger Tips

khalis aminkan semasa baca entry nie.. smoga dapat secocok dengan etika k? semoga Allah permudahkan jodoh

nelly said... Best Blogger Tips

wow ..amin2 ....

semoga dapat ya ~
=)

Yuslia Suhana said... Best Blogger Tips

Semoga doa termakbul!
Allah dah susun yg terbaik utk setiap makhluk dia.. (mode: ustazah)

zalizalu said... Best Blogger Tips

harap2 doa ko termakbul...haha..
bila da kawen dapat cepat2 anak.. pastu bawak laa kat studio.. kekeke

Chimie Sushishashimiesz said... Best Blogger Tips

xsabar nak tgk siapakahhhh 0rg bertuah 2??huhu

i am S!L4H.. said... Best Blogger Tips

amin. semoga terus berdoa seperti itu..

Nurun said... Best Blogger Tips

ubah mind set.
kawin tu bukan gatal. ya betul!

Encik Amman said... Best Blogger Tips

Mana jodoh aku ya. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top